צרו קשר לקבלת פרטים בנושא קידום אתר
|
אופי של קישור
קישורים טבעיים ומלאכותיים וההבדל בינהם
מאז ומתמיד קישורים באתרי האינטרנט ותרומתם לקידום אתרים היוו נושא מעמיק לדיון, חשיבותם של הקישורים נובעת מצורת עבודתו המקורית של האלגוריתם של גוגל. בראשית דרכה, גוגל ביססה את מרבית יכולות האינדוקס שלה על קישורים הנמצאים ברשת. רובוטי האינדוקס היו מאנדקסים דף אינטרנט ובאם מוצאים בו קישור לאתר אחר ממפים אותו ומאנדקסים אותו גם. כיום, צורת העבודה הבסיסית הזו לא השתנתה בהרבה, אולם עם הזמן פתחה גוגל שינויים באלגוריתמי החיפוש המאפשרים אינדוקס בצורה חכמה יותר ומונעים מניפולציות כאלה ואחרות על תוצאות החיפוש. שינויים שכאלו הביאו עימם הגדרות שונות לסוג הלינקים וסיווגם למחלקות על פי החשיבות והאמינות שגוגל מקנה להם ומכאן ההבדל בין קישורים טבעיים, כלומר הטבועים באתר בצורה טבעית ונועדו לשרת את הגולש וקישורים מלאכותיים שהוטמעו בצורה מאולצת לצורכי קידום ושיווק האתר. השינוי המהותי ביותר שידוע שגוגל בצעה בנושא התרחש בתחילת 2012 עם השקתו של אלגוריתם פינגווין אשר הצהיר כי דירוגם של אתרים עם קישורים לא טבעיים ובעלי אופן ספאמי יפגע משמעותית. על מנת להבין יותר מהי בניית קישורים אפקטיבית עלינו לבחון את הפרמטרים השונים בהם גוגל נעזרת על מנת לנתח קישור. מכאן, ניתן להבין כי בניית קישורים לאתר היא פעולה משמעותית ויש לבצעה בכובד ראש ותכנון מקדים, מידע נוסף על דגשים לבניית קישורים ניתן למצוא במדריך שלנו בניית קישורים לאתר.
להלן נקודות וקשרים שידועים כנלקחים בחשבון על ידי גוגל בעת שכלול טיבו של לינק:
אמינות המקור המקשר - ככל שהאתר המקשר בעל מוניטין גבוה יותר אצל גוגל קישורים שיוצאים ממנו יהיו חזקים יותר כיוון שגוגל "סומך" עליו.
תחום עיסוק האתר - ככל שקיימת קורלציה גבוהה יותר בין נושאי האתר המקשר לאתר המקושר נחשב הלינק טבעי ואמין יותר. כנ"ל גם במקרה ההפוך, כאשר אין קשר בין תכני האתרים אפילו ברשמת הדף ממנו יוצא הקישור, הקישור נחשב לחלש ואף יכול להזיק.
כמות הקישורים בדף המקשר - דף המכיל קישורים רבים מקבל אופי מלאכותי יותר, ככל שירבו הקישורים כך ערכם יפחת ואף יזיק, הדבר נכון גם כאשר קיימים המון קישורים לאתרים שונים וכמות קישורים לאותו אתר בפרט.
ותק הקישור - קישורים קבועים מעידים על אמינות גבוהה יותר, קישורים זמניים או קישורים העולים ויורדים מהאוויר כמה פעמים נחשבים כמזיקים.
מאפייני טקסט הקישור - ישנם הסבורים כי זהו גורם נוסף המשפיע על אופי הקישור, קישורים בטקסט גדול יותר או מודגש הבנויים לתפוס את עין הגולש יחשבו טובים יותר מאשר קישורים קטנים וחבויים.
מיקום הקישור - קיימים מקרים בהם אזורי הדף השונים מעניקים אופי שונה לקישורים, האם הקישור הוא בראש הדף? כמפנה לאתר מסוים, האם הוא באמצע, מוזכר כחלק מהטקסט (דוגמאות, הפניות וכו') או בסוף הדף כחלק מקרדיט לאתר אחר.
אז מה בכל זאת ניתן לעשות? המסקנה שמתקבלת מפעולות גוגל יחסית ברורה, חייב להיות הגיון בצורה שבא אתרים מתייחסים אחד לשני ונראה גם שלשם חותרים האלגוריתמים העתידים, לספק את התוצאות ההגיוניות ביותר לגולש ובכך גם את הנגזרת של ההיגיון - הרלוונטיות במרה הזה. הגיון הגולש שונה בהרבה מבינתו המלאכותית של המחשב, אך נראה כי גוגל מתקרבת לכך בצעדי ענק. לעת עתה, קישורים הם עדיין מרכיב מרכזי באלגוריתם וכלן יש לזכור כי כל עוד הם הגיוניים הם יתרמו לקידום האתר, במידה ולא קיים הגיון בקישור סביר להניח כי תרומתו תהה קטנה אם בכלל ואף יתכן כי תזיק. הנחיות גוגל בנושא הן שמותר להחליף קישורים, לקנות ולסחור בהם בתנאי אחד, קישורים שכאלו יסומנו ב- rel=nofollow, סימון זה פירושו הצהרה כלפי גוגל שאין השפעה על הקישור על דירוג האתר המקושר.
|

|